Extended Media, i samarbeid med regissør Maureen Thomas og songar Kariina Gretere, skapte ei unik framsyning der musikk vart kombinert med oppslukande 3D-visualiseringar i sanntid. Gretere framførte eigne songar basert på tekstar frå det interaktive HiStoryGame-prosjektet «Queens Game». Dynamiske, projiserte visuelle element skapte ei virtuell scene som responderte på musikken i sanntid.
Rafał Hanzl, i rollen som VJ, jobbet tett med Kariina Gretere, en latvisk-britisk lydkunstner, komponist og utøver kjent for sin uttrykksfulle vokal og stemningsfulle musikalske landskap, under prøvene for å finjustere timingen og responsiviteten til det visuelle, og sikre at det komplementerte og forsterket hennes musikalske fremføring. Greteres arbeid utforsker ofte temaer som historie, folklore og personlige erfaringer, noe som gjorde henne til en naturlig samarbeidspartner for et prosjekt inspirert av «Queens Game»-narrativet.
Denne unike forestillingen, regissert av Maureen Thomas, fant sted på Artistic Research Cafe, Myrens Verksted, Oslo, i mai 2022. Rafał Hanzl brukte Resolume og TouchDesigner til å manipulere animerte sekvenser og andre visuelle elementer i sanntid, som respons på Greteres vokal og musikalske fremføring. Projeksjonene skapte et immersivt miljø, transformerte scenerommet og koblet musikken visuelt til konteksten av Margretes historie.
Utviklingen av de levende visualiseringene for Kariina Greteres forestilling involverte en flerstegsprosess som omfattet både forproduksjon og sanntidsfremføring. Grunnlaget for det visuelle var en navigerbar 3D-modell av middelalderborgen Akershus, tidligere utviklet som en del av Extended Medias arbeid med «Queens Game», samt originale animerte kunstverk av Rafał Hanzl, som inkorporerte temaer fra natur, abstrakte former og blomstermotiver.
Forhåndsrendrede videoklipp av Akershus-animasjonene, sammen med 2D-grafikk, teksturer eller visuelle effektoverlegg, ble importert til Resolume. Dette muliggjorde lagdeling og blanding av flere visuelle elementer, ved hjelp av ulike blandingsmoduser for å skape komplekse og dynamiske komposisjoner. Resolumes innebygde effektbibliotek ga ytterligere muligheter for sanntidsmanipulering, som fargekorrigering, forvrengning og generative mønstre. Dersom forestillingen involverte projeksjonsmapping på en ikke-flat overflate, ville Resolumes mapping-funksjoner ha blitt brukt for å presist justere det visuelle med det fysiske miljøet.
TouchDesigner, en nodebasert visuell utviklingsplattform, spilte en avgjørende rolle i å tilby sanntids interaktivitet og generative visualiseringer. Den ble brukt til flere formål: rendring av deler av Akershus-modellen i sanntid, noe som muliggjorde dynamiske endringer i lyssetting eller kameraperspektiv; og skaping av generative visuelle effekter som responderte på musikken. Forestillingen ble supplert med en live projisert gjennomspilling av Queens Game, utført av Wenche Hellekås. Lyden ble mikset live av Idunn Snædis Agustsdottir.

Grundige tekniske og kunstneriske prøver var helt nødvendig. Projeksjonssystemet ble kalibrert til rommet, og vi testet grundig at all programvare og maskinvare fungerte sammen.
Du finner mer informasjon om det interaktive HiStoryGame-prosjektet «Queens Game»